Zondag 26 juni
Inmiddels aangekomen in Isafjordur, in het noord westelijk
fjorden gebied van IJsland.
Verzamelen voor onze tocht vandaag om 08.45 uur, dus we ontbijten op ons gemak. In dit gedeelte van IJsland is niet veel toerisme. Heerlijk rustig dagje. Met onze zeer vrolijke opgewekte gids Vikingur rijden we langs 4 verschillende fjorden en over besneeuwde bergtoppen. Mooi is ’t hier.
Ons hoofddoel vandaag is de Dynjandi Waterval . Van grote hoogte en mooi. Landschap is echt prachtig. Tot nu toe is het weer somber, maar nog wel droog. Naar omstandigheden boffen we dus.
Na het bezoek aan de waterval een echte IJslandse lunch bestaande uit
gekruid brood en skyr. Skyr is IJslandse yoghurt. Heerlijk ! Dan rijden we naar
Sudureyri. Een plaatsje met ca. 250 inwoners.
We bezoeken het lokale visfabriekje, worden voorzien van een lab-jas en haarnetje en krijgen tijdens een rondleiding uitleg over hoe alles in z’n werk gaat.
Het is een klein fabriekje, maar ze blijken veel export naar Europa en USA te hebben. Binnen 36 uur na vangst van de vis, ligt deze gefileerd en schoongemaakt in het restaurant of winkel. In het exportland. We mogen diverse soorten ook proeven en onze vrolijke gids bereidt ook nog een heerlijk visgerecht voor ons.
Dan is het alweer tijd om naar de boot terug te gaan. Even na 4 uur zetten we koers richting onze volgende bestemming. Als we de fjord uitvaren komen we langs een ander cruiseschip. Deze ligt niet aan de kade omdat ie te groot is. Al toeterend zeggen de schepen elkaar gedag. Alweer een dag voorbij, althans bijna.
Verzamelen voor onze tocht vandaag om 08.45 uur, dus we ontbijten op ons gemak. In dit gedeelte van IJsland is niet veel toerisme. Heerlijk rustig dagje. Met onze zeer vrolijke opgewekte gids Vikingur rijden we langs 4 verschillende fjorden en over besneeuwde bergtoppen. Mooi is ’t hier.
Ons hoofddoel vandaag is de Dynjandi Waterval . Van grote hoogte en mooi. Landschap is echt prachtig. Tot nu toe is het weer somber, maar nog wel droog. Naar omstandigheden boffen we dus.
We bezoeken het lokale visfabriekje, worden voorzien van een lab-jas en haarnetje en krijgen tijdens een rondleiding uitleg over hoe alles in z’n werk gaat.
Het is een klein fabriekje, maar ze blijken veel export naar Europa en USA te hebben. Binnen 36 uur na vangst van de vis, ligt deze gefileerd en schoongemaakt in het restaurant of winkel. In het exportland. We mogen diverse soorten ook proeven en onze vrolijke gids bereidt ook nog een heerlijk visgerecht voor ons.
Dan is het alweer tijd om naar de boot terug te gaan. Even na 4 uur zetten we koers richting onze volgende bestemming. Als we de fjord uitvaren komen we langs een ander cruiseschip. Deze ligt niet aan de kade omdat ie te groot is. Al toeterend zeggen de schepen elkaar gedag. Alweer een dag voorbij, althans bijna.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten