Wekker gezet? Nee, want we worden toch wel wakker. Niet dus. Om ca. 8 uur komt Wim de kamer binnen en vraagt of ‘t inmiddels geen tijd is om op te staan. O ja, tuurlijk, voordat straks de taxi voorrijdt moeten we nog even douchen, laatste spullen in de koffer doen, ontbijten en Covid zelftestje doen. Dat is verplicht voordat we aan boord gaan. We kunnen alles nog op ons gemak doen. De taxi komt toch pas om 10:15 uur. Niet dus. Taxi staat om 09:45 voor de deur. We hebben iets met de tijdstippen van het vervoer deze reis. Loopt telkens iets anders dan we gepland hebben. Maar, we zijn klaar, dus karren maar. File richting richting kust, maar wat geeft ’t we hebben toch alle tijd nu. Taxichauffeur weet gelukkig precies, waar we moeten zijn en levert ons keurig op tijd voor de boot af. Gelijk koffers afgeven. Onze check-in tijd is 11:30 uur, maar we zijn er al om 11:00 uur. Niemand die daar een probleem van maakt. Covid zelftest hebben we moeten fotograferen en de foto wordt bij het boarden gecheckt, ook op datum, tijdstip en locatie. Al met al toch een farce. Misschien heb ik de test van de buurman wel gefotografeerd. Ha Ha. Door de security, hier super georganiseerd en snel, en we gaan aan boord. We verkennen alvast het schip. Royal Caribbean heeft een wat meer spectaculaire centrale hal, dan de schepen van andere maatschappijen, waarmee we gevaren hebben. We regelen een beverage package, zodat we ons een slag in de rondte kunnen drinken. Heren willen een “de luxe package”. Dat is voor de 2e persoon in dezelfde hut met 50% korting, maar Wim heeft een eigen hut. We krijgen ’t met behulp van de aardige ober toch voor elkaar, dat we de 50% korting krijgen. Super! Zo langzamer hand is het tijd voor de lunch. In het Windjammer Café hebben we keus genoeg, dus we doen ons te goed. Er wordt omgeroepen, dat inmiddels de hutten klaar zijn. We gaan naar deck 4 en zoeken onze hutten op. Koffers van mij en Wim staan al voor de deur en paar minuten later wordt ook die van Hans afgeleverd. Koffers uitpakken. Er is meer dan genoeg kastruimte voor al onze kleding en spullen. Even opfrissen en dan gaan we in de Champagne bar iets drinken. Tijd voor het diner. Zoals altijd is het de 1e avond chaos bij het restaurant. Geen idee waarom. Er staat een lange rij, dus aansluiten. Maar hé, daarnaast lijkt ook een rij en daar staan maar een paar mensen. Waarom gaat niemand daar staan? Wij dus wel en na een paar minuten worden we naar onze tafel geleid. Volslagen raadsel, waarom er zo’n rij staat. In het restaurant is plek zat. Qua eten hebben we ruim keus en alles lijkt even lekker. We melden wel bij de ober, dat we “slow eaters” zijn, niet “American Style”, anders staan we binnen een kwartier weer buiten en daar voelen we niets voor. Heerlijk gegeten en vervolgens gaan we bij de Champagne bar nog iets drinken. In de centrale hal speelt inmiddels een goede band, waar we ook in de Champagne bar van kunnen genieten. Tijd voor mij om naar bed te gaan. Even later volgt Hans. Wim loopt nog even naar de Schooner bar. Welterusten.
Zo heerlijk gearriveerd op de boot en heel verrassend alleen gegeten en gedronken.....hahaha
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Hans en Caroline
Vliegen, bootje varen. Niks mis mee met die ecologische footprint.
BeantwoordenVerwijderenHey leuk hoor eindelijk berichtjes te lezen. Een wervelende start met eten en drank en niet te vergeten een luxe kamer! Ik ha gauw jullie de volgende dagen lezen.
BeantwoordenVerwijderen